Ombouw van materieel

Hier wordt de ombouw en de eventuele aanpassingen aan het materieel besproken.
De ombouw kan variëren van het inbouwen van een decoder in een reeds digitaal voorbereide loc tot het compleet aanpassen van het binnenwerk om het te digitaliseren.

Tegenwoordig is bij nieuw materieel er al een decoder ingebouwd of zijn er voorzieningen om een loc eenvoudig te kunnen digitaliseren.
Meestal bestaan dat soort voorzieningen in het verwijderen van een brug stekker en dan het aanbrengen van een geschikte decoder.
Welke decoder er in past hangt mede af van het soort connector dat is gebruikt.< br /> Dat dit bij de wat ouder materieel (of soms heel oud materieel) wel iets anders is laten we hier ook zien.
Soms blijft het beperkt tot het doorslijpen ( of doorsnijden) van wat printsporen of het “omgooien” van wat bedrading en soms moet er een deel van het binnenwerk worden verbouwd, omdat er gewoonweg te weinig ruimte is om direct een decoder te kunnen plaatsen.

Hieronder staat een lijst waarvan een beschrijving is gemaakt.
Dit kan gaan om het plaatsen van een nieuwe of vervangen van een decoder.
Je kunt dit ook weer terug vinden in het keuze menu “Techniek” onder “Ombouw materieel”.


 • Ombouw Roco kraan • (Overige ombouw/inbouw voorbeelden volgen nog.)

  Tunnelbouw

  Tunnels kunnen op een modelbaan naar zuid Duits/Zwitsers en Oostenrijks voorbeeld niet ontbreken. Alle tunnelportalen en binnenwanden zijn geheel zelf ......

  Faller Car

  Tijdens de bouw van de baan is besloten om de modelbaan ook te voorzien van een Faller Car systeem. Mogelijk dat deze in de toekomst ook digitaal bestuurd.....

  Terug

  Terug naar home page.....
  " Als je de sporen volgt, kom je vanzelf op het eindstation. "